Wednesday 7 September 2011

Secretariat





Eile oli filmi- ja salatiõhtu. Ja mitte mingi tavaline! Sest esiteks oli tegemist suurepärase seltskonnaga, teiseks gurmeetoiduga ja kolmandaks - film oli hobusest. Ja mitte mingist tavalisest hobusest, vaid ühest maailma parimast: Secretariadist(30.03.1970– 04.10.1989) (kohutav nimi aga mis parata:). Hüüdnimega Suur Punane/Big Red.




"It is as if God decided to create the perfect horse" Siin on tema kodulehekülg, kust on pärit ka see pilt.

Secretariat võitis 1973 aastal Triple Crowni ja tema võiduaeg on siiani püsinud ületamatuna.
Tema vanemad olid Bold Ruleri ja Somethingroyal. Lahkamisel selgus, et tema süda oli kaks korda suurem (umbes 10kg) kui tavalisel hobusel. X-factor, mis on vaid naisliini pidi päritav. Secretariadil oli üle 600 järeltulija.
Tšempioni omanik oli Penny Chenery, koduperenaine, kelle usk oma täkkvarssa oli nii suur, et ta riskis hobuse nimel kõigega.
" This is not about going back. This is about life being ahead of you and you run at it! Because you never know how far you can run unless you run."
Mul on hea meel, et nii vägeva hobuse mälestuseks selline heade näitlejatega (Diane Lane, John Malkovich) film tehti. Põnevust oli viimaste minutiteni. Ainult hobuseid oleks võinud ikka rohkem filmis näidata...
Siia siis pilt, et saaks täies ilus üht Secretariati osa mängivatest hobustest nautida:


He cannot stand still when the trumpet sounds.


Hea filmi kõrvale hea söök:
Toomase salat. :) ehk "noh segasin head asjad kokku".
Jääsalat/ kui pole, siis frillice salat. Oluline, et ei lähe lötsiks.
Crudo sink/ sobib ka Nõo toorsuitsu seljafilee sink. Kindlasti toores sink!
(Gallia) melon- parajateks tükkideks
Kirsstomatid- 4ks
Mozzarella pallikesed-2ks
Päikesekuivatatud tomatid-tükeldada
Oliivid või kapparid
Basiilikulehti/kuivatatud basiilik
Kaste: Lihtsam on teha purki ja loksutada "vahtu":
1 suure sidruni mahl pigistada
Sama kogus oliiviõli
Meresoola
1 tl suhkrut
(Kui on, siis tilgake worchesteri kastet)
Koostisosad tükeldada ja panna suurde kaussi, kaste valada peale ja valmis ta ongi!
Kõrvale võib pakkuda krõbedat ciabattat ja veini/siidrit.

No comments: